×

Welke kleding trek jij je kind aan in de draagdoek of drager?

Welke kleding trek jij je kind aan in de draagdoek of drager?

Welke kleding trek jij je kind aan in de draagdoek of drager?
Dit is een vraag die met regelmaat wordt gesteld.

Dat is afhankelijk van welk weertype het is. Je moet er ten alle tijde vanuit gaan dat de doek of de drager 1 laagje kleding is. Daaronder trek jij je kindje of één laagje kleding extra aan bij koud weer of je doet er één uit bij warm weer.

Om het je wat makkelijker te maken heb ik onderstaand schema gemaakt als richtlijn:

  • -10 tot 0 graden: kleding die jij je kind normaal ook aantrekt binnenshuis met daarop een mutsje, sjaal, extra vestje of een fleecepakje. Voor de beentjes kun je denken aan beenwarmers, omdat die het snelst koud worden. Je kindje draagje het liefst onder je jas, draagjas of draagcover.
  • 0 tot 10 graden : dezelfde kleding als in huis, en voor buiten een mutsje, sjaal ,extra vestje of fleecepakje en beenwarmers. Daarnaast gebruik je een draagjas.
  • 10 tot 20 graden: dezelfde kleding die je kindje binnen ook aan heeft.
  • 20 tot 30 graden: zomerkleding en richting de 30 graden kun je kiezen voor alleen een romper. Kies bij dit weer het liefst voor een dunne, lichtgekleurde doek  (dit zijn doeken die rond de 200 g/m² zitten of  doeken met wol.)
    Wol reguleert warmte en kou. Geschikte materialen in de zomer zijn: katoen, wol, linnen, hennep en bamboe.
  • 30+: Beperk het dragen.

Bij meer dan 30 graden adviseer ik je zo min mogelijk te dragen aangezien je kind jouw lichaamswarmte ook mee krijgt. Gebruik dan een luchtige doek of draagzak. Controleer ten alle tijde de temperatuur van je kind door te voelen in het nekje. Wanneer je merkt dat je kind het te warm heeft, doe je één laagje uit.

Let op dat je bij zonnig en warm weer de beentjes van je kind goed insmeert, of beenwarmers met een goede uv- bescherming gebruikt.
Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om het hoofdje te beschermen met bijv. een zonnehoedje.
Verder kun je natuurlijk met het warme weer altijd lekker afkoelen in het water en kun je daar een Aquasling of een Aqua Tai tai voor gebruiken.

Als laatste tip: blijf altijd je goede verstand gebruiken, ongeacht het weer.

Veel draagplezier!

Op je Buik werkt alleen met de beste merken

Je vindt de volgende merken draagdoeken, draagjassen en draagzakken in ons assortiment.

WhatsApp chat
[]