×

Welke kleding trek jij je kind aan in de draagdoek of drager?

Welke kleding trek jij je kind aan in de draagdoek of drager?

Welke kleding trek jij je kind aan in de draagdoek of drager?
Dit is een vraag die met regelmaat wordt gesteld.

Het is afhankelijk welk weertype het is, je moet ten alle tijde denken dat de doek of de drager 1 laagje kleding is. Dus daaronder trek jij je kindje of 1 laagje kleding extra aan bij koud weer of je doet iets uit bij warm weer.

Om het je wat makkelijker te maken heb ik even een schema gemaakt.

Hieronder een schema waar je aan kan denken ( dit is een richtlijn):

  • -10 tot 0 graden: kleding die jij je kind normaal ook aantrekt binnenshuis met daarop een mutsje, sjaal, extra vestje of een fleecepakje. Voor de beentjes kun je denken aan beenwarmers, omdat die het snelst koud worden. En je kindje het liefste onder je jas, draagjas of draagcover.
  • 0 tot 10 graden : dezelfde kleding als in huis, en voor buiten een mutsje, sjaal ,extra vestje of fleecepakje en beenwarmers. En gebruik je een draagjas of cover alleen een mutsje en sjaal.
  • 10 tot 20 graden:  Kleding die je binnen ook aan hebt bij je kindje. 
  • 20 tot 30 graden: zomerkleding en richting de 30 graden kun je kiezen voor alleen een romper. Kies bij dit weer het liefst dunne lichtgekleurde doek, dit zijn de doeken die rond de 200 g/m² zitten of met wol.
    Wol reguleert warmte en kou. Geschikte materialen in de zomer zijn: Katoen, wol, linnen, hennep en bamboe zijn geschikte materialen.
  • 30+: Beperk het dragen.

Bij meer dan 30 graden adviseer ik je zo min mogelijk te dragen je kind krijgt jou lichaamswarmte ook mee. Gebruik dan een luchtige doek of draagzak. En controleer ten alle tijde de temperatuur van je kind door te voelen in het nekje merk je dat je kind het te warm heeft doe je 1 laagje uit.

Let op dat je bij zonnig warm weer de beentjes van je kind goed insmeert, of gebruik beenwarmers die ook een uv- bescherming hebben.
Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om het hoofdje te beschermen met bv een zonnehoedje.
En verder kun je natuurlijk met het warme weer altijd lekker afkoelen in het water en kun je daar een Aquasling of een Aqua Tai tai voor gebruiken.

Als laatste tip: Gebruik bij wat voor weertype het ook is je gezonde verstand.

Dit was mijn blog veel draagplezier in elk weertype.

Op je Buik werkt alleen met de beste merken

Je vindt de volgende merken in ons assortiment.

De waardering van www.opjebuik.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 33 reviews.