×

Wanneer kan ik gaan rugdragen?

Vraag jij je af wanneer je kan gaan rugdragen? In deze blog licht ik het een en ander toe.

Wanneer begin je met rugdragen?

Ik ga wat vertellen over mijn eigen ervaring met mijn zoontje.
Toen mijn zoontje 6 maanden oud was besloot ik dat ik wilde gaan rug-dragen.
Mijn reden toen was dat hij wilde rondkijken en het niet altijd meer leuk vond op mijn buik. Ik was in die tijd nog geen consulent en durfde niet het risico te lopen dat ik hem verkeerd zou gaan knopen en hij van mijn rug zou vallen.
Ik heb toen een consult geboekt bij een nu collega-consulent zodat ze me op een veilige en verantwoorde manier kon leren knopen. De knoop die toen mogelijk was, was de ruck. En ik vond de ruck toen ook echt ‘ruk’. Na veel oefenen lukte het. Nu weet ik ook waarom alleen deze knoop mag op die leeftijd.
Doordat je kleintje hoog op de rug gedragen wordt, word de natuurlijke bolling gewaarborgd.


Mijn 1e keer de ruck met mijn zoonDe leeftijd wanneer je begint bij rugdragen is voor iedereen verschillend. Je kunt al beginnen met rugdragen vanaf de geboorte met de ruck. Als je kind wat ouder is en zelfstandig kan zitten, kunnen andere knopen gedaan worden. Dit geldt ook als je met een draagzak op je rug wilt gaan dragen. Het ruggetje van je kind moet sterk genoeg zijn voor de andere rugknopen. Om zeker te zijn dat je kind voldoende rompstabiliteit heeft voor de andere knopen moet hij dus kunnen zitten.

Knopen die kunnen als je kind tot zit kan komen zijn:

  • Double Hammock
  • Back Wrap Cross Carry (BWCC)
  • Secure High Back Carry (SHBC)
  • Sherperd’s Back Carry
  • etc.

Zodra je wat meer feeling hebt met het knopen kun je allerlei verschillende fancy finishes gaan doen met bijvoorbeeld ringen.

Wil je ook in een consult leren rugknopen?
Kijk dan snel naar de mogelijkheden.

Mogelijkheden om een rugknoop aan te leren:

Klik hier!! voor een standaard consult

Kun je al rugknopen maar wil je het verbeteren of loop je ergens tegenaan?
Dan heb je de volgende mogelijkheden.

Wil je dat er meegekeken wordt vanaf een afstand?

Klik hier!! voor een skype consult.

Vind je het toch te lastig en wil je dat er face-to-face meegekeken wordt?

Klik hier!! voor een kort consult.

Op je Buik werkt alleen met de beste merken

Je vindt de volgende merken draagdoeken, draagjassen en draagzakken in ons assortiment.

WhatsApp chat
[]