×

Wanneer kan ik gaan rugdragen?

Vraag jij je af wanneer je kan gaan rugdragen? In deze blog licht ik het een en ander toe.

Wanneer begin je met rugdragen.

Ik ga wat vertellen over mijn eigen ervaring met mijn zoontje.
Toen mijn zoontje 6 maanden oud was besloot ik dat ik wilde gaan rug-dragen.
Mijn reden toen was dat hij wilde rondkijken en het niet altijd meer leuk vond op mijn buik. Ik was in die tijd nog geen consulent en durfde niet het risico te lopen dat ik hem verkeerd zou gaan knopen en hij van mijn rug zou vallen.
Ik heb toen een consult geboekt bij nu een nu collega-consulent zodat ze me op een veilige en verantwoorde manier kon leren knopen. De knoop die toen kon was de ruck. En ik vond de ruck toen ook echt ruk. Na veel oefenen lukte het. Nu weet ik ook waarom alleen deze knoop mag op die leeftijd.
Doordat je kleintje hoog op de rug gedragen wordt, word de natuurlijke bolling gewaarborgd.


Mijn 1e keer de ruck met mijn zoonDe leeftijd wanneer je begint bij rug-dragen is voor iedereen verschillend. Je kunt al beginnen met rug-dragen vanaf de geboorte met de ruck. Als je kind wat ouder is zelfstandig kan zitten kunnen andere knopen gedaan worden. Dit geld ook als je met een draagzak op je rug wilt gaan dragen. Het ruggetje van je kind moet sterk genoeg zijn voor de andere rug-knopen. Om zeker te zijn dat je kind voldoende rompstabiliteit heeft voor de andere knopen moet hij dus kunnen zitten.

Knopen die kunnen als je kind tot zit kan komen zijn:

  • Double Hammock
  • Back Wrap Cross Carry (BWCC)
  • Secure High Back Carry (SHBC)
  • Sherperd’s Back Carry
  • enzv teveel om op te noemen

Je kunt zodra je wat meer feeling hebt met het knopen allerlei verschillende fancy finishes gaan doen met bijvoorbeeld ringen.

Wil je ook in een consult leren rug-knopen?
Kijk dan snel naar de mogelijkheden.

Mogelijkheden om een rugknoop aan te leren:

Klik hier!! voor een standaard consult

Kun je al rug-knopen maar wil je het verbeteren of loop je ergens tegenaan?
Dan heb je de volgende mogelijkheden.

Wil je dat er meegekeken wordt van een afstand?

Klik hier!! voor een skype consult.

Vind het toch te lastig en wil je dat er face to face mee gekeken wordt?

Klik hier!! voor een kort consult.

Op je Buik werkt alleen met de beste merken

Je vindt de volgende merken in ons assortiment.

De waardering van www.opjebuik.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 33 reviews.