×

Keuzehulp draagzakken

Je hebt ervoor gekozen om te gaan dragen met een draagzak. Goede keuze! Ook bij draagzakken is het assortiment reuze. Welke zak is nou geschikt voor jou? Dit is voor iedereen verschillend. Waar een ander misschien lyrisch is over een draagzak, vind jij hem misschien wel helemaal niet lekker zitten. Mijn advies is dan ook om altijd eerst verschillende zakken te passen en uit te proberen.
Om je een beetje op weg te helpen bij je keuze, lees je hier wat over de verschillende draagzakken.

Draagzakken kun je verdelen in verschillende soorten.

– volledig clicksysteem
– half clicksysteem
– knoopsysteem

Volledig clicksysteem

Een volledig clicksysteem is een draagzak die volledig vastgemaakt wordt met gespen. Je klikt de heupband vast en de schouderbanden vaak ook en in sommige gevallen alleen de heupband en het borstriempje. Dus het is zo simpel als klik-klik klaar.

Hieronder een voorbeeld van een draagzak met volledig clicksysteem.

Tula

Wanneer je voor een volledig clicksysteem kiest dan heb je daar ook nog verschil in. Je hebt onbuhimo’s, meegroeidraagzakken, babydraagzakken en peuter-/kleuterdraagzakken.

Onbuhimo
Deze draagzak heeft geen heupband. Je gebruikt deze draagzak als je kind zelfstandig tot zit kan komen. Je kind zit hoog op je rug en kan over je schouder meekijken. Een onbuhimo is handig in de zwangerschap of voor korte stukjes wanneer je je kind even snel op je rug wil dragen. Je draagt voornamelijk met schouders.

Meegroeidraagzak

Het voordeel van een draagzak die meegroeit met je kind is dat je een langere tijd kan blijven dragen.
Je kan al vanaf broekmaat 50/56 gaan dragen met de draagzak tot je kind in broekmaat 92/98 en in sommige gevallen broekmaat 110 zit.
Een superinvestering dus waar jij en je kindje lang plezier van zullen hebben!

Dit is een voorbeeld van een meegroeidraagzak de Isara “the One”

De Babydraagzak
Een babydraagzak is een draagzak die vaak begint vanaf maat 62 en in sommige gevallen vanaf broekmaat 56. Deze draagzakken kun je gebruiken tot ongeveer broekmaat 86 en waarna je vaak overgaat op een grotere draagzak, zoals een ‘toddler’.

De toddler draagzak
De toddler draagzakken ga je gebruiken wanneer je kind uit de babydraagzak is gebruikt, vaak is dit zo rond broekmaat 92.

Volledig clicksysteem

Half-clicksysteem

Een half-kliksysteem is een draagzak die je meestal met gesp vast maakt op de heupband. De rest knoop je af. Hieronder zie je een voorbeeld ervan.


nabaca

Half clicksysteem

Volledig knoopsysteem

Een volledig knoopsysteem is een draagzak die je helemaal vast knoopt, zowel de band om de heup als de schouderbanden. Dit wordt ook wel een ‘meitai’ genoemd. De lichtste en kleinste Minimonkey draagzak bestaat ook uit een volledig knoopsysteem.

mei tai Lennylamb

Knoopsysteem

Nog vragen?

Mocht je er nog niet over uit zijn wat je graag zou willen? Neem dan gerust contact met mij op. Vaak is het ook belangrijk om een draagzak te passen, want ieder lichaam is anders en heeft zo zijn eigen voorkeur. Dit kan je doen door middel van een pasconsult.

Contact

Op je Buik werkt alleen met de beste merken

Je vindt de volgende merken draagdoeken, draagjassen en draagzakken in ons assortiment.

WhatsApp chat
[]