×

Keuzehulp draagdoeken

Leuk je wilt graag gaan dragen met een draagdoek! Er is zoveel keuze, waar moet je nou voor kiezen? Kies je voor een geweven draagdoek of voor een rekbare? En welk motiefje wil je dan? En dan kan je ook nog eens kiezen uit verschillende materialen als katoen en wol. Moeilijk, moeilijk…

In de keuzehulp probeer ik je zoveel mogelijk op weg te helpen. Je kan geen foute keuze maken voor je kind. In een draagdoek zit je kind altijd in een ergonomische draaghouding. Wel zijn er verschillen in deze twee doeken. Ik ga je het verschil uitleggen tussen deze twee.

De rekbare doek

De rekbare doek is ideaal voor je als je een beginner bent en eerst wil kijken of het dragen wat voor jou is. Je gebruikt de rekbare doek in de begin periode en deze is te gebruiken tot maximaal 1 jaar.
Een rekbare doek knoop je van tevoren. Het is makkelijk om je kind in en uit de doek te doen aangezien je niet steeds opnieuw hoeft te knopen. Bij een rekbare doek gaan er drie lagen stof over je kindje heen en is dus ook wat warmer dan één laag stof. Met deze draagdoek kan je alleen op de buik dragen.
rekbare doek zwart
rekbare doek van smallvips

Rekbare doek

De geweven doek

Ben je van plan om langer te gaan dragen? Dan kan je kiezen om gelijk te beginnen met een geweven doek. Hiermee kun je op de buik, heup of rug dragen waarbij meerdere variaties mogelijk zijn. Een geweven doek is in verschillende maten en diktes verkrijgbaar. Wanneer je begint met dragen van je kleintje begin je met een dunne draagdoek. De dikte van een doek wordt aangeduid met g/m² (grammen per vierkante meter). Hoe hoger het getal, hoe dikker de doek.
Alle doeken onder 220g/m² zijn ideaal om mee te beginnen en worden ook wel dun genoemd. Te gebruiken voor lichtere kindjes
De doeken 220g/m² en 280 g/m² zijn de gemiddelde doeken, de echte “allrounder” onder de doeken. Je kan deze doek gebruiken van newborn tot kleuter.
Alles boven 280 g/m² zijn de dikke en dus de zwaardere doeken. Deze worden vaak gebruikt bij zwaardere kindjes en mensen die veel ervaring hebben met knopen.

Geweven doek

De ringsling

De ringsling is een korte geweven doek met 2 ringen aan het uiteinde.
De ringsling is al te gebruiken vanaf dat je kindje geboren is. Je draagt hiermee op je heup.
Je draagt dus asymmetrisch. Hij is handig voor de kortere stukjes.
Ook hierbij heb je net als bij de geweven doek te maken met verschillende doekdiktes.

Ringsling

De lichtste en kleinste ringsling is de Minimonkey draagzak. Wil je meer te weten komen over materialen en welke maat je nodig gaat hebben? Kijk dan hier


Op je Buik werkt alleen met de beste merken

Je vindt de volgende merken draagdoeken, draagjassen en draagzakken in ons assortiment.

WhatsApp chat
[]