×

Hoe maak je de draagdoek zachter?

Hoe maak je de draagdoek zachter?

Doordat een nieuwe draagdoek in het begin wat stug kan zijn, wil je graag dat deze zo snel mogelijk zacht en soepel is in gebruik.

Hierbij geef ik je wat tips om dit voor elkaar te krijgen.

 • wassen: voor het eerste gebruik adviseer ik je de draagdoek te wassen, hier wordt de doek al gelijk wat zachter van.
  Dit doe je volgens het wasvoorschrift dat aan de doek vast zit.
  Door het wassen kunnen de vezels gaan uitzetten en wordt het laatste beetje appret verwijderd. Doordat de vezels uitgezet zijn, is de doek op optimale sterkte en dichtheid,
 • boxraggen: je vlecht de draagdoek door de spijlen van de box, je kan bij sommige doeken voorzichtig proberen om deze van links naar rechts er doorheen te bewegen. Maar pas op, doe dit niet met een blend waar wol of zijde in zit,
 • strijken: doe dit bij voorkeur met een stoomstrijkijzer voor het beste resultaat. Kijk altijd voor die tijd op het wasvoorschrift van je doek of jouw doek daar geschikt voor is,
 • dragen: dit is de meest voor de hand liggende methode. Door  je doek veel te gebruiken wordt de draagdoek vanzelf zacht en soepel.
 • drogen: dit is mogelijk in de droogtrommel op een zo laag mogelijke temperatuur met 2 tennisballen erbij. Ik doe dit niet en hou het wasvoorschrift aan.
  Als je ervoor kiest om de doek aan de lucht te laten drogen, is het belangrijk dat je tussendoor de doek regelmatig kneed zodat de vezels niet stijf worden.
  Doe je dit buiten dan hoef je niet te kneden, de wind doet dit voor je.
 • vingerhaken: speel, freubel en vlecht met je doek wanneer je even niks te doen hebt. Voor mij werkt dit althans erg ontspannend.
 • gebruik als kleed:  zo heb je onderweg altijd een kleedje of sjaal bij de hand. In de zomer kun je er heerlijk mee op het gras zitten (let wel op met grasvlekken) en in de winter kan de doek, afhankelijk van de maat, dienst doen als een heerlijke warme sjaal.
 • erop slapen: je legt de doek op het matras en onder de lakens Alleen al door heerlijk te slapen, wordt je doek lekker zacht en krijgt het jouw geur. Fijn voor jou en je kind: een win-win-situatie als je het mij vraagt.
 • op je doek gaan zitten: de doek kun je ook gebruiken als kussen.
  Je vouwt de doek niet netjes op maar je maakt er een soort hoopje van en gaat zitten. Ideaal tijdens een lange autorit of op een terras met veel te harde stoelen.
 • stuur je doek op een draagreisje: heb je niet zoveel tijd dan kun je er altijd voor kiezen om je doek op een draagreisje te sturen. Er zijn verschillende dragende ouders die de doek voor je indragen. Dit vraagt echter wel wat vertrouwen in je medemens. Stel dan ook altijd eerst voorwaarden op voordat je je doek op reis stuurt.
 • spelen: laat je kinderen ermee spelen. Er zijn tal van mogelijkheden: hutten, hangmat, schommel of een dekentje; alles kan je ermee maken. Een hangmat maak je eenvoudig onder een tafel. Pas wel op, de meeste tafels hebben hoeken en niet alle doeken kunnen hier tegen. Kijk ook naar het gewicht van je kind.

Op je Buik werkt alleen met de beste merken

Je vindt de volgende merken draagdoeken, draagjassen en draagzakken in ons assortiment.

WhatsApp chat
[]