×

Dragen in de zomermaanden

Met warmere temperaturen kan jij je kindje zeker gaan dragen.
Maar waar moet je dan op gaan letten tijdens het dragen?


Als jij van plan bent om met warmere temperaturen te gaan dragen is het belangrijk om te kijken welke kleding jij en je kindje aantrekt.
De doek of een draagzak is een laagje extra stof over je kindje heen. Het is dus belangrijk dat jij maar ook je kindje niet te warm gekleed zijn.
Ook is het belangrijk om je kind goed te beschermen tegen de zon door middel van beenwarmers en zonnehoedjes.

Stel het is 30 graden en je kindje wil alleen maar bij je plakken dan kan je ervoor kiezen om je kind met alleen een luier in de draagdoek/zak te doen.
Let ook tijdens het dragen op je kind voel met regelmaat in het nekje of het niet te warm is.
Merk je dat jij of je kind het te warm hebben haal je kind uit de draagdoek/zak. Drink voldoende (is altijd wel belangrijk ?).


Kies bij een draagdoek/zak voor materiaal die goed kunnen ademen.

Bv. een draagzak is tegenwoordig ook verkrijgbaar met een soort gaasstof. Deze stof heeft allemaal kleine gaatjes waardoor jij en je kind het minder snel te warm krijgen.

Kies je voor een draagdoek kies dan liever voor een geweven doek en knoop enkellaags. Tevens kun je kijken naar het materiaal dat in de doek zit denk in de zomermaanden bv aan linnen, wol of katoen. Kies ook een doek uit die niet te dik is.

Mocht je dan toch liever een rekbare doek willen kies er dan 1 met bamboe deze is minder warm en minder dik dan een rekbare doek van tricot

Verder kun je kiezen om te gaan heupdragen zo zie eerder of je kind het te warm heeft. En er zijn ringslings verkrijgbaar die een luchtig gaas hebben en waarmee je onder de douche zou kunnen of in het water kan om af te koelen.

En verder zoek de zon niet teveel op met je kleine maar dat spreekt voor zich.

Mocht je vragen hebben of wil je advies laat het met gerust weten.

Geralateerde artikelen

Op je Buik werkt alleen met de beste merken

Je vindt de volgende merken draagdoeken, draagjassen en draagzakken in ons assortiment.

WhatsApp chat
[]